Hlavní obsah

Dvacet šest obětí výbuchu v Pákistánu

– Islámábád • Aktualizováno
Novinky,

Na ulici ve Faisalabádu na východě Pákistánu explodovala v úterý bomba. Počet obětí z původních sedmi vzrostl podle BBC na dvacet šest. Dalších 127 lidí bylo zraněno. Atentátník totiž odpálil nálož v autě u stanice, kde se doplňoval plyn. Tam následně vybuchlo několik bomb s plynem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch v PákistánuVideo: Reuters

 
Článek

"Vyprostili jsme z trosek 17 těl," uvedl pro místní televizi zástupce radnice ve Faisalabádu Táhir Husajn. Podle něj však obětí bude výrazně více.

Bomba byla v autě, které zaparkovalo na benzínce ve městě Faisalabád, kde se prodávaly i plynové bomby.

Foto: Fayyaz Hussain, Reuters

Trosky na místě exploze

"Nebyl to sebevražedný atentát. Byl to výbuch nastražené bomby. Ta explodovala u bomb s plynem a způsobila tak mnohem větší výbuch," uvedl komisař Táhir Husajn.

Poblíž čerpací stanice bylo sídlo Federálního vyšetřovacího úřadu, které zřejmě bylo terčem útoku, kde měla kanceláře i tajná služba ISI. Exploze byla tak mohutná, že tlaková vlna srovnala se zemí několik dalších budov včetně náborového střediska armády. Zničeno bylo i deset aut.

Foto: ČTK

Záchranáři odnášejí zraněného.

"Slyšeli jsme explozi z benzínové stanice. Země se pohnula jako při zemětřesení. Všude kolem byl hustý dým. Faisalabád leží v provincii Pandžáb asi 120 kilometrů západně od Láhauru. Je centrem textilního průmyslu.

K útoku se přihlásilo hnutí Tálibán.

Foto: ČTK

Výbuchem zničená benzínová pumpa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám