Hlavní obsah

Indičtí dělníci upálili svého šéfa

– Dillí

Ve východoindickém státě Urísa ve čtvrtek večer zaměstnanci tamní ocelárny upálili svého nadřízeného, informovala agentura AP. Důvodem je zřejmě nedávné propouštění dělníků, o němž se šeptalo, že nebylo poslední.

Foto: Profimedia.cz

Dělníci se zřejmě obávali dalšího propouštění. Ilustrační foto

Článek

Asi 30 dělníků podle policie zastavilo vůz s náměstkem generálního ředitele RS Royem při výjezdu z továrny v Tilagarthu, polilo ho benzínem a zapálilo. Řidiči a dalšímu člověku uvnitř se podařilo utéct, náměstkovi nikoliv. S popáleninami na 90 procentech zemřel později cestou do nemocnice.

Podle svědků incidentu zdáli přihlíželi strážci ocelárny, ale na pomoc nepřišli. Policie zadržela čtyři z útočníků, po ostatních pátrá. Ti zřejmě zpanikařili a skrývají se.

Stanice BBC uvedla, že důvodem útoku mohlo být nedávné propouštění, při němž přišlo o zaměstnání 25 lidí. Ocelárnou se v posledních dnech nesly zprávy, že další snižování stavů na sebe nenechá dlouho čekat.

K podobné události došlo před třemi lety na předměstí Dillí, kde propuštění dělníci ubili šéfa italské továrny vyrábějící autodíly. Téměř 300 zaměstnanců tehdy přišlo o práci poté, co žádali zvýšení platu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám