Hlavní obsah

Děti v Afghánistánu objevily novou hru - na sebevražedné atentátníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetem koluje videozáznam pocházející zřejmě z jihovýchodního Afghánistánu. Skupina dětí si na něm hraje na sebevrahy s bombami. Video vyvolalo smíšené reakce i v Pákistánu, odkud se dál rozšířilo, napsal britský server The Daily Telegraph.

Článek

Minutu a půl dlouhý klip ukazuje paštúnské školáky, z nichž jeden má tvář zahalenou závojem a loučí se s přáteli. Následně se přiblíží ke skupině opodál stojících dětí a odpálí fiktivní nálože na svém těle. Děti vyhazují do vzduchu písek, aby napodobily následný výbuch, a padají k zemi. Potom k nim přistoupí ostatní a předstírají, že identifikují mrtvé.

Video se nejprve objevilo na internetu v Pákistánu a už tam vyvolalo smíšené reakce. „Je to nejneuvěřitelnější video, jaké jsem kdy viděl,“ uvedl místní komentátor Fasí Zaka. Kromě toho, že je záznam podle něj znepokojivý, pozoruhodné jsou na něm umělecky zdatně zinscenování scény i dobré záběry.

Někteří lidé upozornili, že video musel pořídit někdo dospělý, protože je děj snímán z výšky, a je tudíž sporné, do jaké míry je dětská hra spontánní. Podle média každopádně video dokumentuje, jaký má násilí psychologický dopad na mladé lidi.

Reklama

Výběr článků

Načítám