Hlavní obsah

Kaddáfího jednotky útočí na vzbouřence, ti sestřelili vrtulník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis
Aktualizováno

Ve městě Misuráta, které leží asi 200 kilometrů východně od Tripolisu, povstalci v noci na pondělí odrazili útok jednotek věrných libyjskému vůdci Muammaru Kaddáfímu. Vzbouřenci uvedli, že se jim podařilo sestřelit vojenský vrtulník nebo letadlo.

Foto: Profimedia.cz

V akci je těžká technika.

Článek

„Letadlo bylo sestřeleno ráno, když střílelo na místní rozhlasovou stanici. Demonstranti zajali jeho posádku,“ uvedl svědek akce pro ynetnews. Útok byl podniknut den poté, co vzbouřenci vytlačili z města zbytky vládních vojsk.

Bojuje se především o letiště města. „Boje o ovládnutí vojenského letiště začaly v noci a pořád pokračují. Kaddáfího síly kontrolují jen malou část základny. Povstalci kontrolují větší část základny, kde je munice,“ dodal svědek a prohlásil: „Misuráta je stále pod kontrolou vzbouřenců,“ To naznačuje, že se musejí bránit.

Boje na letišti si vyžádaly údajně 23 mrtvých.

Armáda se údajně také připravuje zaútočit na Zavíju vzdálenou jen 50 kilometrů od Tripolisu.

"Uděláme, co je v našich silách, abychom se ubránili. Brzy nás napadnou. Bojujeme za svobodu, jsme připraveni za ni zemřít," prohlásil bývalý vysoce postavený policista, který se přidal k povstalcům v Závíji. Uvedl také, že na 2000 Kaddáfího vojáků obklíčilo město.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Reklama

Výběr článků

Načítám