Hlavní obsah

Spěchající řidič vjel do účastníků cyklojízdy, dvacet jich srazil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Porto Alegre

Tragédií skončila pravidelná páteční protestní jízda cyklistů proti automobilistům v brazilském Porto Alegre. Řidič černého golfu nechtěl čekat, řekl cyklistům, že spěchá, a uprostřed skupiny 130 cyklistů šlápl na plyn. Dvacet jich srazil. Devět z nich skončilo v nemocnici, píše server Treehunger.

Článek

Mnozí účastníci jízdy tvrdí, že nešlo o nehodu, ale záměrný útok. Jsou nespokojeni s reakcí úřadů. Policie sice záhy našla opuštěné auto, ale zatím ještě nezajistila řidiče. Není si jistá, zda jím byl skutečně 47letý majitel vozu Ricardo José Neif, který se nyní skrývá.

Policie odmítá čin vyšetřovat jako pokus o vraždu, jak žádají cyklisté.

Jeden z cyklistů, který se jízdy účastnil, řekl, že mluvil s řidičem před incidentem a žádal ho, aby se uklidnil a přestal se chovat agresivně. Varoval ho, že jízdy se účastní i děti a staří lidé.

Camilo Collingovi řidič odpověděl: „Ano, ale já spěchám“. Cyklisté dál pokračovali v pomalé jízdě a roztrpčený řidič šlápl na plyn a projel táhnoucí se kolonou.

Anketa

Podporujete cyklojízdy?
Ano
23,1 %
Ano, ale pokud neomezují řidiče
61,4 %
ne
15,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9995 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám