Hlavní obsah

Svlékli ji a bili tyčemi od vlajek. Tak vypadalo napadení novinářky v Egyptě

Novinky, pst

Teprve s odstupem byly zveřejněny podrobnosti brutálního útoku na americkou novinářku, vedoucí zahraničního zpravodajství stanice CBS Laru Loganovou během nepokojů v Egyptě. Na dvě stovky rozvášněných Egypťanů napadly její štáb, novinářku osahávali, svlékli a bili tyčemi od vlajek.

Článek

Útočníci Loganovou napadli 11. února během natáčení v oblasti náměstí Tahrír v centru Káhiry, které bylo centrem protestů proti režimu. Devětatřicetiletou Američanku oddělili od štábu, jehož členové byli také zmláceni. Jeden z jejích kolegů měl zlomenou ruku. Loganová byla v rukou šílícího davu téměř hodinu.

Rozzuřená masa skandovala, že je špiónka, židovka a Izraelka. Útok souvisel zřejmě se zpravodajstvím egyptské státní televize, která tvrdila, že izraelští špióni se maskují jako zahraniční novináři.

Loganovou zachránila skupinka žen v doprovodu dvaceti vojáků. Novinářku doprovodili do hotelu Four Seasons, kde jí první pomoc poskytl místní lékař. Podle reportéra listu Sunday Times byly na jejím těle patrné rudé skvrny, z nichž některé vypadaly i jako kousnutí.

Loganová odletěla z Egypta prvním možným letem do Spojených států, kde se po testech v nemocnici zotavuje doma ve Washingtonu, kde bydlí s manželem a jejich dětmi.

Nejmenovaný rodinný přítel podle listu Daily Mail prohlásil: "Laře je den ode dne lépe. Psychické trauma je však stejně bolestivé, ne-li horší než fyzická zranění."

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám