Hlavní obsah

Při akcích NATO na východě Afghánistánu zahynulo 60 civilistů

Kábul

Při společných operacích afghánských vládních sil a jednotek NATO v provincii Kunar bylo v posledních čtyřech dnech v zabito 64 civilistů, mezi nimi i mnoho žen a dětí, řekl v neděli guvernér provincie. Mluvčí sil NATO v reakci uvedl, že o smrti civilistů nemá žádné zprávy. Při přepadení Kábulské banky v Džalalabádu zahynulo nakonec 40 osob.

Článek

Kunarský guvernér Fazlulláh Vahídí agentuře Reuters řekl, že civilisté byli zabiti při pozemních a leteckých útocích v okresu Gházíabád. Mluvčí sil NATO na to reagoval slovy, že zprávy sdělovacích prostředků o možném zranění sedmi civilistů při těchto operacích se vyšetřují, ale že o údajné smrti civilistů nemá žádné informace.

Reuters předtím informoval, že při sobotním útoku na banku v Dželálábádu na východě Afghánistánu zahynulo 40 lidí a nejméně 70 jich utrpělo zranění. AFP uvádí 35 mrtvých. Podle původní bilance bylo obětí nejprve devět, pak 18. [celá zpráva]

Mezi mrtvými a zraněnými jsou policisté, obyvatelé i zaměstnanci místní pobočky Kábulské banky. U vchodu se odpálili tři sebevražední atentátníci, komando útočníků pak banku obsadilo. K přepadení se v sobotu přihlásilo povstalecké hnutí Tálibán, jehož příslušníci byli oblečeni do uniforem pohraniční policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám