Hlavní obsah

Turecký kapitán střílel ostrými náboji na terč, který drželi podřízení vojáci

Novinky, bok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tureckou armádou otřáslo skandální video. Důstojník elitní jednotky při cvičení střílel ostrými náboji na terč, okolo kterého byli seskupeni podřízení vojáci a terč mu přidržovali.

Článek

Hlavními aktéry skandálního videa, které vyvolalo v armádě poprask, jsou kapitán Metin Gyurdzhan a vojáci z šesté pěší divize Akchaya v jihovýchodní turecké provincii Sirnak.

Video, které bylo pořízeno pomocí mobilního telefonu, zachycuje situaci, kdy kapitán jednotky doslova hazarduje se životy vojáků, když je nechá seřadit okolo terče a začne na něj střílet ostrými náboji. Po vystřelení dvou nábojů se otočil, sehnul a vystřelil několik dalších ran mezi nohama.

Po skončení střelby to vypadalo, že cvičení přestáli všichni zúčastnění bez úhony. Po kontrole terče ale vyvstala nečekaná situace. Kapitán vystřílel na terč celkem pět střel, při kontrole ale našli pouze čtyři. Kde skončila pátá střela, není známo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám