Hlavní obsah

Novomanželská tragédie: zaměstnanci luxusního hotelu udusili ženu kvůli pár tisícům

– Grand Gaube
Novinky, Jakub Kynčl

Luxusní svatební cesta se stala minulé pondělí osudnou irské turistce, která byla uškrcena v luxusním mauricijském hotelu Legends v letovisku Grand Gaube. V all-inclusive resortu oblíbeném i mezi movitými českými turisty nachytala v pokoji jeho zaměstnance, kteří jí brali z peněženky peníze. V úleku ji jeden z pachatelů uškrtil.

Foto: Profimedia.cz

Svatební fotografie Johna McAreaveyho a Michaely Harteové. O dva týdny později novomanželku zabili na líbánkách.

Článek

V neděli ráno vyšetřovatelé vraždy irské turistky na věčně zeleném Mauriciu informovali o nových skutečnostech, které konečně uvedly na pravé světlo fakt, proč byla sympatická 27letá žena z Irska zabita na své svatební cestě. Smutné je, že zemřela jen kvůli asi dvěma tisícům korun. Navíc se jen objevila ve špatnou chvíli na špatném místě.

Foto: Reuters

Policisté vyšetřují vraha mladé ženy a zjišťují podrobnosti osudné chvíle.

Zaměstnanci hotelu se rozhodli odnést si z pokoje novomanželů nějaké peníze, a tak se do něj vloupali v momentě, kdy byl pár u vody. Rozhodli se z nadité peněženky ženy vzít jen několik bankovek v celkové hodnotě asi dvou tisíc korun. Doufali, že jejich zločin zůstane párem nepovšimnutý a nikdy se na něj nepřijde.

Nevšimla si druhého zloděje, ten ji zabil

Avšak Irka Michaela Harteová měla tu smůlu, že se vrátila na pokoj v momentě, kdy jej dvojice zlodějů navštívila. Kdyby přišla o minutu později, pravděpodobně by se se zloději nesetkala. Přišla si přitom jen pro sušenky k čaji. Když žena vstoupila do pokoje, viděla jen jednoho z pachatelů, který jí právě probíral peněženku. Začala muži okamžitě nadávat a ptala se ho, co dělá v jejich pokoji.

Foto: Reuters

Jeden z vrahů mladé Irky byl přiveden zpět do hotelu kvůli rekonstrukci celé události.

V ten moment zasáhl druhý pachatel, kterého do té chvíle neviděla, protože byl schovaný v koupelně. Ženu zezadu srazil k zemi, a ta se uhodila do hlavy. Křičela, tak k ní přistoupil a když vstávala ze země, dal jí ruku přes ústa a druhou rukou začal škrtit. Harteová začala silně slzet a po několika momentech se sesunula bezvládně k zemi.

Další zaměstnanec slyšel křik, nezasáhl

Zloději Avinaš Treebhoowoon (29) a Sandip Mooneea (41) byli ve středu obviněni z vraždy mladé učitelky. Další zaměstnanec hotelu Raj Theekoy (33) byl obviněn ze spolčení s vrahy. V době vraždy totiž slyšel křik ženy a poté spatřil dvojici mužů, jak z pokoje vybíhají. Na otázku, co se stalo, mu odpověděli, ať nic neřeší a dělá, že nic neviděl. Podle toho se muž i zachoval.

Foto: Profimedia.cz

Při krádeži byla zabita dcera známého irského sportovního manažera.

Podle hlavního vyšetřovatele přilákala zloděje do pokoje naditá peněženka ženy, ve které bylo 250 euro, 50 liber a 3500 rupií. Bankovky z peněženky vyčuhovaly a jeden ze zaměstnanců si větší sumy povšiml. Později o tom informoval svého nadřízeného, se kterým se nakonec vydal do pokoje krást. Z obou se však místo zlodějů stali během chvíle vrazi. Hrozí jim 18 až 45 let odnětí svobody, podle toho, jak soud zabití ženy posoudí.

Na Facebooku se již objevila kniha kondolencí, do které se přidalo přes 58 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám