Hlavní obsah

Kvůli atentátu na Bhuttovou zatkli dva policejní představitele

Novinky, rei
Islámábád

Pákistánské úřady ve středu zatkly dva policejní představitele v souvislosti s atentátem na expremiérku Bénazír Bhuttovou před dvěma lety v Rávalpindí. Veřejnému žalobci a členu ochranky Bhuttové a bývalému šéfovi městské policie bylo zamítnuto propuštění na kauci.

Článek

Dvojice je obviněna z porušení bezpečnostních pravidel a zatajování důkazů tím, že nechali místo činu bezprostředně po atentátu omýt vodou a nedali udělat pitvu těla zavražděné expremiérky, neboť takové dostali instrukce od manžela Bhuttové a nynějšího prezidenta Ásifa Alího Zardárího.

Expremiérka se po osmi letech v exilu vrátila do Pákistánu v roce 2007, aby kandidovala ve volbách. Prvnímu pokusu o atentát krátce po návratu unikla, ale 27. prosince zemřela v sídelním městě pákistánské armády po útoku 15letého sebevraha s náloží.

Podle vyšetřovatelů OSN vojenská vláda nezajistila Bhuttové dostatečnou ochranu a tajné služby po atentátu mařily vyšetřování.  „Nikdo nevěří, že ten hoch jednal sám,“ uvedla zpráva OSN k útočníkovi.

Bývalý pákistánský prezident Parvíz Mušaraf kritiku odmítá.

Reklama

Související témata:

Související články

Mušaraf plánuje návrat do politiky

Bývalý pákistánský prezident a armádní velitel Parvíz Mušaraf se chce vrátit do politiky. Řekl to v rozhovoru pro americkou stanici CNN. Mušaraf z politiky...

Výběr článků

Načítám