Hlavní obsah

Bezpilotní letadla zlikvidovala 15 muslimských radikálů

Novinky,
Islámábád

Až patnáct obětí z řad muslimských radikálů si vyžádaly dva nálety amerických bezpilotních letadel na severozápadě Pákistánu, uvedla v pátek agentura AP s odvoláním na nejmenované pákistánské oficiální činitele. AFP píše o pěti obětech v provincii Chajbar Pachtunchvá s tím, že nálet byl podniknut už v noci ze středy na čtvrtek.

Článek

Terčem náletů byly dvě vesnice u hranic s Afghánistánem. "Americké bezpilotní letadlo vypálilo dvě rakety, které zasáhly tábor radikálů. Je potvrzeno pět zabitých militantů a sedm zraněných,“ popsal první útok představitel pákistánských bezpečnostních sil.

Spojené státy se k útokům nehlásí, ale nikdo jiný je v oblasti podniknout nemůže. Letos bylo zaznamenáno v kmenové oblasti Pákistánu nejméně sto náletů. Většina jich mířila na území Severního Vazíristánu, který je baštou bojovníků al-Káidy i Tálibánu. Nejvíce jich bylo podniknuto v září, kdy se objevily zprávy o hrozbě teroristických útoků. Při náletech už byli zabiti i Němci a Britové, kteří se cvičili v táborech radikálů. [celá zpráva]

Islámábád útoky kritizuje s tím, že místní obyvatele žene do náručí Tálibánu.

Reklama

Výběr článků

Načítám