Hlavní obsah

Běsný Japonec pobodal školáky ve dvou autobusech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Třináct lidí, především dětí mířících do školy, pobodal v pátek 27letý Japonec. Ve městě Toride, ležícím 40 kilometrů severovýchodně od Tokia, útočil ve dvou autobusech před vlakovým nádražím. Podařilo se jej zadržet.

Článek

"Nastoupil postupně do dvou autobusů, které stály před nádražím, z nichž jeden vezl žáky a druhý dospělé, a začal cestující bodat. Myslíme, že bylo zraněno hodně lidí, ale zatím jen můžeme říci, že útok si vyžádal nejméně 13 zraněných," uvedl policejní mluvčí.

Útočník byl na místě s pomocí očitých svědků zadržen. Hrozí mu obvinění z pokusu o vraždu.

Mezi pobodanými bylo 11 nezletilých osob, uvedla to místní policie. Jedna z obětí bude muset strávit v nemocnici několik týdnů, ostatní mají lehčí zranění.

Nejde o první případ tohoto druhu v Japonsku. Před dvěma lety muž ozbrojený nožem v centru Tokia sedm osob zabil a dalších deset jich zranil. Patrně duševně nemocný pětadvacetiletý útočník se choval nepříčetně, křičel a na své oběti uprostřed ulice se vrhal náhodně. Nejméně dva lidé zahynuli hned na místě, dalších pět podlehlo vážným zraněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám