Hlavní obsah

V Nepálu havarovalo letadlo s poutníky, nikdo nepřežil

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Káthmandú
Aktualizováno

Všech 22 lidí na palubě malého letadla Twin Otter, které bylo pohřešováno od středy v Nepálu, při jeho pádu zahynulo. Oznámila to ve čtvrtek místní policie poté, co záchranáři objevili trosky letadla. Oběťmi jsou hlavně poutníci, ale také jeden cizinec.

Foto: Gopal Chitrakar , Reuters

Trosky vrtulníku OSN v Nepálu, který se v zemi zřítil před několika lety,

Článek

Letadlo odstartovalo ve středu odpoledne místního času z malého letiště v Lamidandě vzdálené asi 160 kilometrů východně od metropole. Z radarů se ztratil krátce po vzletu.

Na palubě stroje společnosti Tara Air bylo podle člena vedení letiště v Káthmandú Dineše Šresthy 18 nepálských poutníků, kteří se vraceli z pouti do hinduistického chrámu věnovaného Šivovi, tři členové posádky a zřejmě také jeden cizinec. Jeho příslušnost ani totožnost ale není zatím známa.

Armádní vrtulníky vyslané do horské oblasti pátrat po stroji se musely večer vrátit, protože se v místě už stmívalo. Proto byl vyslán tým pátračů, který se do místa možného pádu  dostal po zemi. Ráno objevil trosky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám