Hlavní obsah

V Indii spadl podmáčený činžák, desítky lidí zahynuly

Novinky,
Dillí
Aktualizováno

Na východě indického hlavního města Dillí se v pondělí zřítil pětipatrový dům. Podle posledních zpráv zahynulo 65 lidí. Dalších více než sedmdesát jich bylo zraněno. Z trosek bylo vyproštěno osm desítek přeživších, kteří utrpěli zranění. Další lidé by ještě měli být uvězněni pod troskami. Úřady se obávají, že mrtvých může být až 70, Svědci uvedli, že slyšeli volání o pomoc, píše list Times Of India.

Foto: Reuters

Indové odnášejí muže vyproštěného z pod trosek.

Článek

„Při incidentu zahynulo 51 lidí,“ přiznal ministr zdravotnictví v Dillí Kiran Walia. Pak musel čísla upravit podruhé. Mrtvých je už 65. Policejní komisař B K Gupta uvedl, že bylo zraněno přes sedmdesát osob. Ze sousedních budov museli být evakuováni obyvatelé, protože jim také hrozí zřícení. Byly jim poskytnuty stany a jídlo.

Pátrání po přeživších ztěžují obavy, že pod troskami mohou být plynové láhve. Úzkými uličkami také nemohou projet jeřáby, které vy zvedly větší kusy trosek.

Ministr financí A K Walia oznámil, že základy starého domu mohly být oslabeny kvůli silným dešťům v době monzunů. Oblast zaplavila voda z rozlité řeky Jamuna. [celá zpráva] Ve sklepě domu stále ještě stojí voda, uvedli místní obyvatelé.

„Rozsah tragédie nemá precedens, nemyslím si, že by v nedávné minulosti došlo v Dillí k takovémuto neštěstí,“ řekla premiérka města Sheila Diskitová. Zkritizovala majitele patnáct let starého domu, obchodníka s cementem, že se nepostaral od odčerpání vody.

Bude se také zjišťovat, zda v domě nebyly provedeny nepovolené stavební úpravy, které by oslabily konstrukci. Ve dvou patrech byly kanceláře společnosti exportující oděvy a distributor občerstvení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám