Hlavní obsah

Austrálie je pobouřena střelbou na koalu s mládětem

Obyvatele australského Queenslandu pobouřilo kruté zastřelení koalí samice a postřelení jejího mláděte, které od víkendu bojuje v nemocnici o život. Lékaři mládě, které bylo na počest zachránce pokřtěné Frodo, již operovali, ale malá koala je nadále v kritickém stavu.

Frodův život visí na vlásku, malá koala má v těle 12 střepinVideo: ČTK

 
Článek

Koaly jsou v Austrálii přísně chráněné a za jejich zabití hrozí dvouleté vězení nebo pokuta dosahující v přepočtu téměř čtyř miliónů. Přesto podobných útoků v současnosti přibývá. Lidé komentující událost na internetu mluví o barbarské a nemocné společnosti.

Neznámý útočník sestřelil matku s 16měsíčním mládětem ze stromu v chráněné oblasti Jimma. Mládě nalezené u mrtvé matky má zlomenou čelist, poškozený žaludek i střeva. Veterinářům se podařilo vyjmout zatím jen tři z celkem patnácti broků. Zbývající projektily budou moci vyjmout, pokud se Frodův stav zlepší.

Veterinářka Amber Gillettová serveru news.com.au potvrdila, že malá koala zůstává v ohrožení života. "Ohromilo nás takové týrání zvířat a nemůžeme to pochopit,“ uvedla veterinářka s tím, že koaly pro lidi nepředstavují vůbec žádnou hrozbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám