Hlavní obsah

Noviny v Ugandě otiskly další seznam homosexuálů, aby je lidé udali

Novinky, rei
Kampala

Ugandský list Rolling Stone, který nemá nic společného se slavným americkým magazínem stejného jména, zveřejnil další seznam homosexuálů s výzvou, aby je lidé udali policii. V úterý o tom informovala stanice CNN. Noviny už dříve zveřejnily seznam homosexuálů a vyzvaly, aby je lidé oběsili.

Článek

Zatímco první seznam obsahoval sto jmen známých osobností i s jejich fotografiemi a osobními údaji, druhý seznam jmenuje deset osob. Nechybí jejich fotografie a popis anatomie jejich těl.

Dvaadvacetiletý editor Giles Muhame, který podle CNN tvrdí, že homosexualita je nebezpečnější než kouření, tentokrát vyzývá čtenáře, aby jmenované udali policii. Tvrdí, že homosexualita je „virus šířící se světem“, a že homosexuálové chodí do škol, kde „na svoji stranu“ získávají děti.

CNN uvedla, že po poslední výzvě jeho listu se nejméně čtyři ze jmenovaných lidí stali terčem útoku. Někteří se stali nežádoucími na svých pracovištích a museli si hledat novou práci.

Homosexualita je v Ugandě považována za zločin. Loni se jeden poslanec snažil prosadit pro homosexuály i trest smrti, ale zákon byl stažen kvůli mezinárodnímu tlaku. Vláda připravuje nový zákon. „Samozřejmě doufám, že bude přijat,“ řekl ministr pro integritu Nsaba Buturo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám