Hlavní obsah

Piráti se vydávali na Facebooku za šéfa Interpolu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetoví piráti se snažili využít sociální síť Facebook k získání informací o probíhající operaci Interpolu. Potvrdil to šéf této mezinárodní policejní organizace Ronald K. Noble, jehož profil se hackeři snažili zneužít, uvedla v pátek agentura AFP.

Foto: Profimedia.cz

Generální tajemník Interpolu Ronald K. Noble

Článek

„Interpol nedávno na Facebooku objevil dva profily, které se snažily vydávat mým jménem. Jeden z nich se pokoušel získat informace o uprchlících, na které se zaměřila naše nedávná operace Infra Red,“ řekl Noble na mezinárodní konferenci v Hongkongu.

Na zmíněné operaci se podíleli vyšetřovatelé z 29 zemí světa. Cílem bylo dopadnout unikající pachatele závažných trestných činů, jako je vražda, zneužívání dětí, praní špinavých peněz a obchod s drogami. Noble oznámil, že bylo zatčeno přes 130 lidí.

Podle zprávy Norton Cybercrime Report se téměř dvě třetiny dospělých na internetu někdy staly oběťmi zločinu. Před zveřejňováním osobních údajů na Facebooku tento týden varovala též britská policie, když se ukázalo, že dva zloději vykradli dům v anglickém Wisbechu poté, co jejich majitelé na svém profilu uvedli, že vyrážejí na dovolenou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám