Hlavní obsah

V odpadkovém koši v letadle na Filipínách našli novorozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila

Zdravého chlapečka nalezli v neděli zaměstnanci úklidové služby v odpadkovém koši na toaletě letadla, které přistálo ve filipínské Manile. Jeho matka jej zřejmě porodila za letu a po přistání zmizela. Hoch dostal jméno George Francis podle prvních písmen názvu aerolinek Gulf Air. O události informovala mimo jiné agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hned poté, co byl chlapeček objeven v koši v cárech papírové utěrky, do letadla přispěchali lékaři, kteří zjistili, že je v dobrém stavu, ale mírně podchlazený. Zabalili ho proto do ručníku a v provizorních podmínkách zahřáli pod rozsvícenou žárovkou. Následně byl osušen a dostal láhev mléka.

„Jeho matka zřejmě co nejrychleji opustila letadlo hned po přistání,“ uvedl jeden z dohlížejících policistů.

Úřady si zatím neví rady s určením státní příslušnosti chlapce, letadlo startovalo v Saúské Arábii a končilo v Manile. Je také docela zvláštní, jak mohla matka porod během letu utajit a vrátit se z toalety na své místo tak, aby si nikdo ničeho nevšiml. Podle úřadů je podivné, že ostatní uživatelé toalety později nic nezaznamenali.

„Dobrá zpráva je, že dítě je zdravé. Váží dvě kila sedmdesát,“ řekla lékařka Maria Teresa Agoresová, která byla během nálezu chlapce právě ve službě. Na nákup oblečení a dalších potřeb pro dítě se složili zaměstnanci aerolinky.

Podle zástupců sociálních služeb může být matka trestně stíhána. Zatím se úřady pokusí vypátrat chlapcovy příbuzné, pokud se jim to nepodaří, bude zahájen adopční proces.

Reklama

Výběr článků

Načítám