Hlavní obsah

Čuníci nucení ke skoku do vody jsou symbolem týrání zvířat v Číně

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Britská organizace za ochranu zvířat Animals Asia upozornila na týrání němých tváří v čínských zoologických zahradách, cirkusech a zábavních parcích. Zveřejnila záběry, na nichž například medvěd řídí motorku po visutém lanu a pod sebou má zavěšenou opici, či jak jsou prasata nucena k pádu do vody z výšky.

Článek

Zpráva organizace uvádí, že ve třinácti parcích a zoologických zahradách napříč Čínou, které její zástupci navštívili, jsou zvířata týrána. Ředitel Animals Asia David Neale řekl, že zvířata jsou často oběťmi brutálního zacházení během výcviku, kdy jsou bita, aby dělala věci, jež pro ně nejsou přirozené. Po představení jsou umístěna zpět do klecí, které jsou často malé a v tmavých prostorách.

„Představení ukazují veřejnosti zvířata ponížená a nepodporují soucit a respekt k nim. V ukazování zvířat v podmínkách, které jsou vzdálené jejich přirozenému prostředí, je jen malá vzdělávací hodnota,“ řekl Neale.

Animals Asia zveřejnila záběry, jak cvičitelé zvířata bijí. Na snímcích je tygr jedoucí na hřbetě koně, sloni stavící se na přední, prasata padající z výšky do vody i medvěd na motocyklu na visutém laně s opicí zavěšenou pod ním.

Reklama

Výběr článků

Načítám