Hlavní obsah

Útočník s nožem zabil v Číně tři děti a učitele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Tři děti a jednoho učitele ubodal v úterý odpoledne Číňan na východě země ve městě Ce-pu. Další tři děti a čtyři učitelé utrpěli zranění, dva vyučující zůstávají ve vážném stavu. Policie násilníka zadržela.

Foto: Profimedia.cz

Není jasné, zda policie útočníka zadržela. Ilustrační foto.

Článek

Neznámý útočník pronikl do areálu školky a družiny na předměstí města Ce-pu v provincii Šan-tung okolo čtvrté hodiny odpoledne místního času, když si rodiče vyzvedávali své děti. Podle svědkyně se mladý muž ve věku 27 nebo 28 let vydával za jednoho z rodičů.

Agentura Nová Čína oznámila, že několik hodin po incidentu policisté zatkli šestadvacetiletého Fang Ťien-tchanga, který se ke svému činu přiznal. "Fang uvedl, že při útoku použil šedesáticentimetrový nůž. Policie vražednou zbraň našla. Motiv útoku zatím není znám," napsala Nová Čína.

Letos na jaře se čínské školy staly cílem několika podobných útoků ze strany osamělých jedinců. Útočníky byli podle čínských úřadů duševně narušení muži či osoby frustrované svým profesním či citovým životem. Minimálně jeden vrah byl již také popraven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám