Hlavní obsah

V Pákistánu se zřítilo letadlo se 152 lidmi, nikdo nepřežil

Novinky,
Islámabád
Aktualizováno

U pákistánského hlavního města Islámábádu se ve středu ráno za špatného počasí zřítil Airbus A321 se 152 lidmi na palubě. Vláda podle CNN odpoledne uvedla, že z místa tragédie byla vyzvednuta všechna těla. Tragédii nikdo nepřežil, i když pákistánští ministři uváděli, že zachráněných je mezi pěti a osmi. Podařilo se také najít černé skříňky.

Článek

Ministr informací Kamar Zaman Kaira původně prohlásil, že osm lidí nehodu přežilo, představitel islámabádských záchranných služeb Imtiaz Iláhí toto tvrzení ale podle agentur Reuters a AFP později popřel.

"Všude kolem se válí bezvládná těla, málo jich je ale nedotčených. Převážně sbíráme části mrtvol a dáváme je do pytlů. Doposud jsme nenašli žádné přeživší," konstatoval  Iláhí. Vyvrátil tak spekulace o přeživších. Agentura Nová Čína přitom dopoledne uvedla, že v troskách bylo nalezeno už čtyřicet zraněných, kteří byli podle zdravotnických zdrojů přepraveni do nemocnice.

"Bylo tam 146 cestujících a šest členů posádky. Pokoušíme se získat informace. Nemáme další detaily," sdělil mluvčí pákistánského úřadu pro civilní letectví Mubarik Šáh.

Letadlo podle AP narazilo do hor Margalla severně od města, kde má mnoho lidí domy a chaty. "Z místa se kouří, je těžké se na něj dostat, protože tam nevedou žádné cesty," řekl policista Sajíd Sabhán agentuře AFP.

Na místě v deštivém dni zasahují záchranáři. Stroj patřil společnosti AirBlue, která využívá na svých linkách Airbusy A320 a A321.

Foto: Faisal Mahmood, Reuters

Záchranáři pozorují místo nehody, museli se k němu dostat pěšky.

Letadlo letělo z Karáčí. Původní informace, že letělo z Manchesteru a v Turecku mělo mezipřistání, aby doplnilo palivo, se nepotvrdily. Všichni pasažéři byli Pákistánci.

Podle svědků letělo nezvykle nízko. "Ztratilo rovnováhu a viděli jsme, jak padá," popsal svědek. Věž ztratila s letounem kontakt několik minut před plánovaným přistáním.

Nad horami byla mlha a bouřka s blesky. Místo je obtížně přístupné, svah je prudký, podmáčený a obraz zkázy, kde plameny stravují těla obětí, dovršuje krákání havranů.

Reklama

Výběr článků

Načítám