Hlavní obsah

Čínský chlapec se narodil s "maskou" na obličeji

Novinky, Vladimír Michna

V Číně se narodil chlapec, jehož tvář vypadá, jako by měla masku. Nyní čtrnáctiměsíční Kang Kang z provincie Hunan trpí vrozeným rozštěpem tváře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínský chlapec se narodil s "maskou" na obličejiVideo: Reuters

 
Článek

Matka chlapce porodila 19 dnů před plánovaným termínem. „Moje rodina mi ze začátku nedovolila chlapce vůbec vidět. Hádala jsem se s manželem, aby mi dovolil se na něj podívat. Než mi dítě dali, opakovali mi, abych nebyla smutná, ale když jsem svého syna uviděla, zkolabovala jsem,“ říká s pláčem žena.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec s rozštěpem se svojí babičkou

Během těhotenství podstoupila tři lékařská vyšetření a lékaři řekli, že je vše v pořádku. Podle profesora Wanga Duquana může mít tato vrozená vada několik příčin. Je mezi nimi například infekce během vývoje embrya nebo užívání léků v průběhu těhotenství, což ale matka odmítla. Je to pro něj však první případ tohoto druhu.

Foto: Profimedia.cz

Obrázek lebky chlapce s rozštěpem obličeje

„Je to jiné než rozštěp rtu nebo patra. Je to rozštěp tváře. Nejen jeho svaly ve tváři jsou rozštěpené, ale i jeho vnitřní kosti,“ řekl profesor. Podle něj by chlapcova inteligence měla být normální.

Chirurgický zákrok by stál až 400 tisíc jüanů (asi 1,2 miliónu korun), což si podle matky rodina nemůže dovolit. Podle Wanga ale chlapec potřebuje alespoň dvě operace. Zatím nejsou zprávy o tom, jak by rodiče operace financovali a zda by mohly chlapci výrazně pomoci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám