Hlavní obsah

Tálibán zaútočil na budovu amerického úřadu

– Kábul

Tálibán pronikl v pátek v Kunduzu na severu Afghánistánu do budovy, kterou využívá americká Agentura pro mezinárodní rozvoj (USAID). Zabil nejméně pět lidí. Padli i čtyři tálibové, uvedla agentura DPA. Zraněno bylo přinejmenším 24 osob, které převezli do nemocnice.

Článek

"Jeden policista a jeden příslušník soukromé bezpečnostní agentury byli zabiti v boji, který pokračuje," uvedl původně guvernér provincie Kunduz Muhammad Umar. Podle něj byli zabiti čtyři sebevražední atentátníci a vojáci se nyní snaží zlikvidovat další útočníky, napsala agentura DPA. Padli nejméně tři cizinci - německý strážce, Filipínec a Brit. Další dvě oběti jsou Afghánci.

Skupině útočníků z hnutí Tálibán se podařilo proniknout do areálu, kde má úřadovny organizace Development Alternatives (DAI), jež pracuje pro USAID.

Do budovy se dostali, protože jeden ze sebevražedných útočníků před vchodem odpálil auto plné výbušnin, aby se jeho spolubojovníci mohli dostat dovnitř, sdělil guvernér.

K útoku se přihlásil Tálibán. Jeho mluvčí Zabiulláh Mudžáhid řekl, že do akce bylo zapojeno šest sebevražedných atentátníků a skupina dalších bojovníků.

Podobné přepady podniká Tálibán téměř každý den. Naposled zaútočil na letiště v Džalalabádu. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám