Hlavní obsah

Thajka prodávala lidské plody jako talismany pro štěstí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thajská policie zadržela bývalou zdravotní sestru Naengnoi Kaanovou, kterou podezřívá z prodeje „dětských duchů“, neboli nádob s plody dětí po potratu. V opuštěném domě v severovýchodním Thajsku bylo nalezeno 14 takových nádob. O zadržení informovala v úterý agentura DPA.

Foto: Profimedia.cz

Thajská policie. Ilustrační foto

Článek

Podle policie se Kaanová přiznala k nákupu plodů od ženy, která prováděla nelegální potraty v provincii Ubon Ratchathani na hranicích s Laosem a Kambodžou. Plody naložené ve skleněných nádobách měly sloužit jako takzvané „luk rok“, tedy dětští duchové, kteří podle pověr přinášejí do domu štěstí, nebo pomáhají vyhrát v loterii, uvedl list Bangkok Post s odkazem na policejní zdroje.

Policie pojala podezření při nálezu 14 nádob v opuštěném domě, který patřil jednomu z příbuzných Kaanové. Dům v minulosti sloužil jako obchod a někdejší zdravotní sestra jej využívala ke svým obchodům s talismany i dále.

Reklama

Výběr článků

Načítám