Hlavní obsah

Český pavilon v Šanghaji už navštívily dva milióny hostů

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj

Necelých padesát dní potřeboval pavilon České republiky na Světové výstavě EXPO 2010 v čínské Šanghaji, aby uvítala dva milióny návštěvníků.

Foto: Vladimír Plesník, Právo

Jen málokdo si nechá ujít příležitost sáhnout si pro štěstí na reliéf pod sochou Jana Nepomuckého.

Článek

Tereza Králová, produkční marketingu a komunikace pavilonu, sdělila Právu, že v sobotu se dvoumilióntým hostem stal Wu Pcho (28), obchodník z Wum - si z provincie Ťiang - su.

Jubilanta přivítala ředitelka pavilonu Miloslava Kumbárová, která mu předala knihy o Česku, křišťálového lva a dárkový balíček piva.

„Český pavilon je úžasný: je na něm vidět, že si na něm Česká republika dala opravdu záležet. Myslím, že jsem dnes měl velké štěstí, jsem za všechny dary vděčný. Radost mám hlavně z českého piva, na které se těším," radoval se čínský návštěvník.

Ředitelka pavilonu Miloslava Kumbárová dodala: „Jsme velmi rádi, že jsme mohli dvoumilióntého návštěvníka přivítat v tak krátkém čase: v porovnání s předchozí Světovou výstavou v japonském Aiči, kde český pavilon za celých šest měsíců navštívil jeden milión sedm set tisíc lidí, jsou dva milióny v Šanghaji po měsíci a půl velkým úspěchem české účasti.“

Český pavilon, který se od zahájení výstavy 1. května vyšvihl mezi nevyhledávanější a který sklízí uznání v místních médiích, hranici miliónu hostů překonal 29. května. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám