Hlavní obsah

Britská válečná loď zničila dvě pirátská plavidla

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britská válečná loď Chatham ve vodách východně od břehů Afriky zničila dvě plavidla pirátů. Událost se stala v pátek, informoval v pondělí mluvčí flotily NATO hlídkující v oblasti.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Britský vrtulník spatřil velkou loď vlekoucí dvě útočná plavidla asi 800 kilometrů od pobřeží Tanzanie. Námořnictvo lodě přes noc sledovalo a za úsvitu udeřilo. Deset Somálců se vzdalo a dvojice útočných lodí byla zničena.

Stanice BBC uvedla, že piráti se před tím zbavili množství materiálu včetně zbraní tím, že je hodili do moře. Na všech třech lodích se nacházelo velké množství paliva. Britové posádce hlavní lodi nechali jenom tolik, aby se mohla vrátit do Somálska.

Reklama

Související články

Francouzi zajali 35 somálských pirátů

Francouzské námořnictvo zadrželo 35 somálských pirátů. Během třídenní akce v rámci mise EU také zabavili čtyři mateřské lodě pro rychlé čluny a šest menších...

Nizozemskou válečnou loď napadli piráti

Somálští piráti ve středu napadli nizozemskou válečnou loď hlídkující u somálského pobřeží. Když zjistili, jak pro sebe špatný cíl si vybrali, pokusili se...

Výběr článků

Načítám