Hlavní obsah

Jihoafrická média spojují Krejčíře s případem vraždy majitele stripklubů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po několikatýdenní odmlce se opět na přední strany jihoafrického tisku dostalo jméno uprchlého českého podnikatele Radovana Krejčíře. Tentokrát v souvislosti s vraždou majitele sítě striptýzových klubů Teazers Lollyho Jacksona (53), který byl v noci na úterý patnácti ranami zastřelen ve městě Kempton Park nedaleko Johannesburgu.

Článek

Pachatelem zločinu je podle policie muž kyperského původu vystupující pod falešným jménem George Smith (41), po kterém úřady od noci na úterý, kdy z místa incidentu odjel v Jacksonově terénním voze, neúspěšně pátrají.

Údajný vrah i oběť byli podle zpravodajského portálu News24.com, který se odvolává na zdroj ve vyšetřování, v posledních dnech nejednou viděni ve společnosti Krejčíře. Smithe si podle médií Jackson najímal na špinavou práci, v minulosti ale prý pracoval i pro českého podnikatele.

Společné obchody s Krejčířem

Soudní svědeckou výpověď, která tvrdí, že zavražděný Jackson a Krejčíř spolu prali špinavé peníze, má údajně k dispozici bulvární deník The Citizen. Smith měl působit jako prostředník.

Před soudem to uvedl bankéř, který pro Jacksona podle svých slov nelegální finanční operace zajišťoval. Ten také podle citovaného svědectví svému šéfovi v roce 2008 Krejčíře představil.

Finančník se Jacksona rozhodl udat poté, co ho majitel striptýzových klubů obvinil, že jej šidil a pod pohrůžkou násilí na něm vymáhal milión randů (2,6 mil. Kč).

„Zločinecký střelec s falešným jménem, jeho vazby na mezinárodního uprchlíka (Krejčíře) a nepovedené praní špinavých peněz, to jsou některé okolnosti týkající se vraždy šéfa Teazers, které mohou být nezbytné k rozuzlení záhady,“ spekuloval zpravodajský server Ewn.co.za.

Byl to přítel, tvrdí Krejčířova choť

Kateřina Krejčířová, manželka uprchlého podnikatele, listu Beeld řekla, že Smithe viděla naposledy v neděli a označila jej za přítele, který ale pro jejího muže nikdy nepracoval. „Je Kypřan. Máme stejný okruh přátel - řecké přátele,“ řekla Krejčířová.

Za přítele označila Krejčířová i zavražděného. „Cítím se velmi špatně kvůli tomu, co se stalo. Znala jsem ho. Byl to přítel,“ prohlásila.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám