Hlavní obsah

Australanka, která dvakrát přejela muže kvůli křupkám, stráví 25 let ve vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Dvacet pět let stráví podle čtvrteční verdiktu soudu v Sydney osmatřicetiletá Australanka Sarah May Wardová. Srazila mladého chlapce, který hodil po jejím autě křupky, a několikrát ho přejela. Soud v Novém Jižním Walesu ji minulý měsíc shledal vinnou z vraždy. Ve čtvrtek jí vyměřil maximální trest odnětí svobody.

Článek

Wardová 7. června loňského roku velmi brzo ráno nasedla do své Toyoty Lexcen s ochranným rámem. Narazila do skupiny mladíků, kteří se vraceli domů. Jeden z nich po ní hodil sýrové křupky. Wardová vystoupila a začala jim nadávat. [celá zpráva]

Když znovu nasedla do auta, začala skupinu pronásledoval. Vjela v protisměru do jednosměrky a začala do skupiny mladíků najíždět, přičemž 21letého DJe Eliho Westlakea srazila a přejela ho. Když ostatní nadávali, zacouvala a přejela ho ještě jednu.

Podle soudce Rodericka Howieho jednala žena, která vypila dvě láhve vína, vykouřila marihuanovou cigaretu, vzala si extázi a diazepam, agresivně a impulzivně. Muži ji prý nevyprovokovali, popudil ji fakt, že byla ponížena, a "chtěla jim dát lekci".

Podle soudce mohla žena důsledky svého jednání promyslet, než do mladíků podruhé najela.

Wardová popřela, že do Westlakea narazila záměrně. Z mladých mužů prý byla vyděšená a pokoušela se ujet, omylem ale sešlápla plynový pedál. Soud však ani po jejím přiznání nepřekvalifikoval čin na zabití.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám