Hlavní obsah

Japonci zveřejnili foto Kimova nástupce

Právo, pur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Exkluzivní snímek údajného nástupce severokorejského vládce Kim Čong-ila (68) zveřejnil v úterý japonský list Mainiči. Tak označil třetího, nejmladšího syna Kim Čong-una, který se narodil třetí manželce „Velkého vůdce“, tanečnici Ko Jong-i.

Foto: Profimedia.cz

Kim Čong-il (v brýlích) se svým údajně nejmladším synem

Článek

Jak upozornil britský The Daily Telegraph (DT), snímek zachycuje chřadnoucího Kim Čong-ila při březnové inspekci komplexu severokorejských oceláren. Doprovází ho mladý, elegantně oblečený muž s kulatou tváří.

Kim Čong-il je synem zakladatele KLDR Kim Ir-sena (zemřel v roce 1994), ale v létě 2008 podle všeho utrpěl mrtvici a dlouho se na veřejnosti neobjevoval. Jeho zdravotní stav podle DT komplikuje dlouhodobá cukrovka, vysoký krevní tlak a problémy s ledvinami.

Loni se pak objevily zprávy, že za nástupce vybral právě třetího syna. Kim Čong-il je třikrát rozvedený; tanečnice Ko Jong-i údajně zemřela na rakovinu prsu v létě 2004.

O Kim Čong-unovi se toho mnoho neví a poslední snímky, potvrzené jako jeho portréty, se datují do doby začátků dospívání. Do roku 1998 měl pod jiným jménem studovat na mezinárodní škole v Bernu, proto ovládá angličtinu, němčinu a francouzštinu. Nyní je mu – jak se odhaduje – „něco přes 25 let“.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám