Hlavní obsah

Nejméně 27 uprchlíků zahynulo při výbuchu bomb v Pákistánu

Při výbuchu dvou bomb v uprchlickém táboře v severozápadním Pákistánu přišlo v sobotu o život nejméně 27 lidí. Dalších pět desítek lidí utrpělo zranění. Agentura Reuters napsala, že oba výbuchy způsobil sebevražedný atentátník, zejména druhý byl údajně velmi ničivý.

Foto: Rizwan Saeed , Reuters

Pákistánští zdravotníci odnášejí vážně zraněného muže

Článek

Podle policejních zdrojů nálože vybuchly ve chvíli, kdy se v uprchlickém táboře v Kohátu řadili lidé do fronty na příděly pomoci. Mezi výbuchy obou bomb byla asi desetiminutová pauza.

Tábor leží v oblasti podél hranice s Afghánistánem, kde jsou činní ozbrojenci extremistického hnutí Tálibán a teroristické sítě Al-Káida.

V posledním roce a půl jsou v Pákistánu bombové útoky těchto ozbrojenců velmi časté. Obvykle jsou terčem zařízení bezpečnostních sil nebo vládní úřadovny. Častými oběťmi jsou však civilisté.

Tábor v Kohátu přijímá uprchlíky, kteří utekli z okresu Orakzaí, kde od konce loňského roku bojují vládní jednotky proti povstaleckým oddílům. Ofenziva zesílila od minulého měsíce, kdy armáda téměř denně bombarduje povstalecké pozice. Naposledy v noci na dnešek bylo při bombardování zabito v Orakzaí 25 ozbrojenců.

Orakzaí bylo nuceno opustit už asi 210 000 obyvatel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám