Hlavní obsah

Rodina ztroskotala na odlehlém ostrově v Tichomoří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Australské rodině hrozí neplánovaný půlroční pobyt na odlehlém tichomořském ostrově poté, co jejich loď ztroskotala v bouři a byla téměř zničena. Uvedl to server The Daily Telegraph.

Foto: Reuters

Článek

Andrew Barrie, jeho žena Jennie a jejich dvě dcery při své plavbě Tichým oceánem ztroskotali na mikronéském ostrůvku Mogmog. Azyl našli na atolu Ulithi, jehož 200 obyvatel podle nich žije velmi tradičně. Rodina chce loď opravit a dostat znovu na moře. To jim může trvat i půl roku.

„Na loď se valily obrovské vlny. Přišli jsme o obě kotvy, rotor i kýl,“ popsal přes satelit Barrie ztroskotání. Trup se rozbil o kovovou konstrukci, kterou na pláži během druhé světové války zanechali Američané.

Místní lidé rodině s opravou pomáhají. Ta si mezitím zvyká na život na ostrově. Dcery hrají na ukulele a chodí do kostela, kde není kněz. Rodina spí na holé zemi, kolem je spousta krys.

Ostrov Mogmog v západním Tichomoří nemá žádnou infrastrukturu. Místní lidé jedí, co uloví - kraby, želvy atd. Jídlo se připravuje na centrálním ohništi, které hlídá muž, jenž rozhoduje, kdo se k němu smí přiblížit.

Reklama

Výběr článků

Načítám