Hlavní obsah

Pětiletý Brit unesený v Pákistánu je na svobodě, možná za výkupné pro příbuzné

Novinky, ČTK, BBC, aš, SkyNews

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

Na svobodu se dostal pětiletý britský chlapec Sahil Saeedu z Oldhamu, kterého unesli 3. března v Pákistánu lupiči z domu jeho babičky. Hoch byl propuštěn a je v bezpečí, oznámil mluvčí britského velvyslanectví v Islámábádu. Už je s rodinou. Zatím není jasné, zda bylo zaplaceno vysoké výkupné, a kdy přesně byl chlapec propuštěn. Policie má podezření, že se na únosu podílel někdo z rodiny.

Článek

Pětiletý Sahil Saeed z anglického města Oldham, který byl na prázdninách se svým pákistánským otcem u svých prarodičů, byl v noci z 3. na 4. března unesen skupinou lupičů, kteří pronikli do domu jeho babičky ve městě Džhelum, asi 100 kilometrů jižně od Islámábádu.

V úterý už byl na svobodě, ovšem informace, jak se na ni dostal, si protiřečí. Policista Idžas Ahmed tvrdí, že byl objeven v úterý ráno poblíž vesnické školy v obci Dinga, asi 30 kilometrů od Džhelumu.

Ministr spravedlnosti pákistánského státu Pandžáb Rana Sanaulláh sdělil, že chlapec byl v bezpečí už čtyři nebo pět dní poté, co rodina poslala ze zahraničí peníze únoscům. Ti žádali sto tisíc liber.

Chlapcův dědeček Rádža Bašarat ale popírá, že by se únoscům zaplatilo: "Podle mých informací nebylo zaplaceno žádné výkupné."

Podle džhelumské policie drželi lupiči v noci ze 3. na 4. března příbuzné několik hodin na mušce a nakonec si vzali 1750 dolarů a zlaté šperky a odvedli s sebou i pětiletého hocha. Za dítě únosci žádali v 100 000 liber výkupného.

Policisté podezírají, že do únosu byl zapleten někdo z rodiny. V pondělí to zopakoval ministr vnitra Rihman Málik. Rodina to ale popírá.

Policisté podezírají, že do únosu byl zapleten někdo z rodiny. V pondělí to zopakoval ministr vnitra Rihman Málik. Rodina to ale popírá.

Ministr spravedlnosti provincie Paňdžáb, který je rovněž zodpovědný za bezpečnost oblasti, řekl, že za zajetím Sahila Saeeda stál mezinárodní gang únosců. "Snažíme se tento gang dopadnout s pomocí dalších zemí," dodal.

„Jsme velmi šťastní. Díkybohu je v pořádku," prohlásil chlapcův prastrýc Rádža Bašarat poté, co byl chlapec nalezen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám