Hlavní obsah

Počet obětí atentátu v pákistánském Láhauru stoupl na 45

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Péšávar/Láhaur
Aktualizováno

V pátek znovu otřásly výbuchy městem Láhaur na východě země. Podle posledních zpráv tam zemřelo nejméně 45 lidí a 100 dalších bylo zraněno, uvedla BBC. Nejméně deset zabitých jsou vojáci. K útoku se nikdo nepřihlásil.

Foto: K. Parvez, Reuters

Útok v Péšaváru si vyžádal nejméně 12 zraněných.

Článek

Nálože explodovaly v rozmezí 15 až 20 sekund. Mířily na vojenská vozidla projíždějící rušnou ulicí v rezidenční a obchodní  čtvrti, kde se nachází i několik vládních budov. Druhá exploze byla v těsné blízkosti kolony vojenských vozidel.

Exploze zničila také nedaleké obchody a restaurace. Mnozí ze zraněných měli utržené údy a leželi v krvi. Odevšad stoupal dým.

Zatím není jasné, zda sebevražednými atentátníky byli chodci, nebo motocyklisté.

O několik hodin později ve městě vybuchla třetí nálož a jejím terčem byla policejní stanice. Zprávy zatím hovoří o čtyřech zraněných.

Láhaur se v uplynulých měsících stal terčem povstalců opakovaně. Pondělní útok nepřežilo 13 lidí. Exploze zničila sídlo tajných služeb. [celá zpráva]

Sebevražedný útočník zakopl a místo vojáků pozabíjel civilisty

U města Péšávar na severozápadě Pákistánu ve čtvrtek útočil další sebevrah s náložemi na těle. Terčem útoku byl vojenský konvoj u kontrolního stanoviště v blízkosti města. Když se směrem k němu rozběhl, zakopl podle CNN o lavičku a vyletěl do povětří.

Zemřelo pět civilistů a podle pákistánských médií je mezi oběťmi i jedno dítě, které si hrálo ve skupině opodál. Nejméně 12 osob bylo zraněno, z nichž několik je v kritickém stavu.

Péšávar, který se nachází poblíž afghánské hranice, je v posledních týdnech opakovaným terčem extremistů. Zesílené útoky radikálů jsou reakcí na loňskou ofenzívu pákistánské armády proti povstaleckému hnutí Tálibán v oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám