Hlavní obsah

Ozbrojenci v Pákistánu postříleli humanitární pracovníky

– Péšávar • Aktualizováno

Šest pracovníků americké nevládní organizace World Vision bylo ve středu zabito při útoku neznámých ozbrojenců na její úřadovnu v severozápadním Pákistánu. Oznámila to agentura AFP.

Článek

Asi 15 ozbrojených mužů v terénním vozidle zaútočilo na budovu World Vision u Oghi v Severozápadní pohraniční provincii střelbou a granáty. Mezi mrtvými jsou i dvě ženy. Podle jednoho ze zaměstnanců šest dalších osob utrpělo těžká zranění.

Ozbrojenci s maskami na tvářích vnikli do budovy, odpálili nálož a pak spustili palbu. Nejmenovaný pracovník uvedl, že útočníci všechny lidi shromáždili v jedné místnosti a sebrali jim mobilní telefony. Několik z nich pak odvedli do jiné místnosti, kde je postříleli.

Útočníci se posléze dostali do přestřelky s policií. Podařilo se jim však uprchnout a policisté po nich pátrají.

Tálibán slíbil intenzivnější útoky

Podle regionálního mluvčího organizace Rienka van Velzena patřili zabití zaměstnanci k místnímu personálu. V oblasti nejsou zahraniční pracovníci, upřesnil.

K útoku se nikdo nepřihlásil. Média ho přisuzují povstalcům z Tálibánu, který minulý týden slíbil stupňování svých akcí.

Útoky na nevládní organizace v Pákistánu nejsou novinkou. Předloni v únoru v zemi přerušila činnost britská Plan International po vraždě svých tří zaměstnanců v sídle organizace v oblasti Mánsehra.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám