Hlavní obsah

Opilá Australanka zabila DJe, přejela ho hned dvakrát

Novinky, DPA, aš, Sydney Morning Herald, The Australian

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Syndey

Soud v Sydney v pondělí v první den procesu vyslechl přiznání 38leté řidičky, která usmrtila místního DJe, když jej opakovaně přejela autem. Odmítl ale překvalifikovat čin z vraždy na zabití. Podle soudu Sarah Wardová použila po hádce auto jako vražednou zbraň. Poté, co 21letého Eliho Westlaka srazila, zacouvala a přejela ho podruhé.

Foto: Brandon Malone , Reuters

Australský policejní anton pro převoz odsouzených

Článek

Eli Westlake zemřel v St. Leonards 7. června 2008 poté, co jej Wardová ve 4:30 přejela. Nadějný DJ se v ranních hodinách vracel s bratrem a kamarády domů. Wadrová, která byla pod vlivem alkoholu, léků a marihuany ho srazila Toyotou Lexcen s namontovaným ochranným rámem. Když jí začal nadávat, zacouvala a přejela ho ještě jednou.

V případě prvního sražení jí mladík vstoupil do jízdní dráhy, uvedla žalobkyně Elizabeth Wilkinsová. Protože jej však přejela podruhé, jde podle žalobkyně o vraždu. Navíc mezi ní a Westlakem došlo už předtím k hádce, kdy po jejím autě házel sýrovými kuličkami. Podle žaloby také po hádce vjela do protisměru do jednosměrky, kde DJe srazila.

Událost zachytily bezpečnostní kamery. Obžalovaná odmítá, že by vraždila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám