Hlavní obsah

Na Filipínách zabíjejí v karaoke barech zpěváky Sinatrova hitu

Novinky,

Špatné podání Sinatrova hitu My Way se stalo osudným už několika lidem ve filipínských karaoke barech. Během posledních deseti let bylo z tohoto důvodu zabito nejméně šest lidí, uvádí list The New York Times.

Foto: Profimedia.cz

Frank Sinatra

Článek

List uvádí, jak moc může špatná interpretace této písně pobouřit posluchače. Alise Escalarová z Manily si vzpomíná, jak jednou její strýc, policista, v karaoke baru poslouchal, jak jeho kamarád tuto píseň zpívá. Někdo u stolu se začal smát. V tu chvíli strýc vytáhl zbraň a zamířil na něj. Lidé utekli, rodina strýce ani její známí však už v karaoke barech My Way kvůli možnému konfliktu raději nezpívá.

„Problém s My Way je, že tuto píseň každý zná a každý na ni má názor,“ sdělil The New York Times Rodolfo Gregorio, který do karaoke barů chodívá zpívat. Podle něj se někdy zpěváci mohou dostat do prudkých sporů s kritiky, protože zpívají falešně, nebo nechytili správně text. „Rád jsem My Way zpíval, ale přestal jsem s tím. Můžete být zabit.“

My Way však není jediná píseň, kterou je v karaoke barech nebezpečné zpívat. V americkém Seattlu byl napaden muž zpívající Yellow od Coldplay a v Thajsku dokonce jeden muž zabil osm lidí, kteří společně zpívali Take Me Home Country Roads od Johna Denvera, uvádí list The Guardian s doplněním, že nejlepší obranou proti těmto útokům je vzít si lekce zpěvu.

Reklama

Výběr článků

Načítám