Hlavní obsah

Atentát na nemocnici v Karáčí, kde ošetřovali zraněné z jiného útoku

Novinky, ČTK, aš, Bloomberg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karáčí
Aktualizováno

Mohutný výbuch otřásl v pátek areálem nemocnice v Karáčí, kam převezli zraněné z útoku sebevražedného atentátníka. Ten zabil 12 lidí a zranil 55 dalších. Při druhém atentátu zahynulo třináct osob.

Článek

"Snažíme se zjistit přesné ztráty, ale podle prvních zpráv bylo při druhém výbuchu zabito asi osm až deset lidí," řekl policejní důstojník Ghulám Nabí Memon hned po druhém atentátu. Nálož byla také na motorce nebo v sanitce. Zasáhla nejen zraněné, ale také jejich příbuzné.

Útok na nemocnici byl spáchán dvě hodiny po sebevražedném atentátu. Při něm sebevražedný atentátník na motorce narazil do autobusu. Zemřelo 12 lidí a 55 dalších bylo zraněno.

Většina zraněných utrpěla zranění hlavy a hrudníku, uvedl Seemi Džamálí z příjmu na traumatologii.

Počet mrtvých a zraněných je vysoký, protože autobus byl plný šíitských poutníků, účastnících se procesí.

V nemoncici byla později zneškodněna ještě třetí nálož.

Zatím není jasné, zda atentát souvisí se sektářským násilím mezi sunnity a šíity, či jde -li o odvetu Tálibánu, jehož vůdce zabili Američané. Po smrti Hakimulláha Mehsúda, který byl 14. ledna zasažen při náletu bezpilotního letadla, pákistánské bezpečnostní služby čekají vlnu atentátů.

Reklama

Výběr článků

Načítám