Hlavní obsah

Kvůli podvodům skončilo 6000 afghánských volebních komisařů

Novinky, ČTK, aš, AFP

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul

Afghánská volební komise vyhodila 6000 ze svých 165 000 komisařů, kteří zajišťovali konání loňských prezidentských voleb, aby se už nemohli podílet na letošních parlamentních volbách. Oznámila to ve čtvrtek agentura Reuters s odvoláním na mluvčího komise.

Foto: Goran Tomasevic, Reuters

Loňské prezidnetské volby v Afghánistánu provázely podvody.

Článek

Západní země a afghánské opoziční skupiny požadovaly, aby se vyměnila celá volební komise poté, co pozorovatelé pod záštitou OSN zjistili v loňských prezidentských volbách rozsáhlé volební podvody. "Šest tisíc vyloučených se nebude moci účastnit přípravy žádných budoucích voleb, protože se nedokázali podřídit mechanismům a procedurám volební komise," řekl její mluvčí Núr Muhammad Núr.

Afghánské volební úřady minulý měsíc oznámily odklad parlamentních voleb z 22. května na 18. září.

Na jihu Afghánistánu zabili 32 tálibů

Dvaatřicet příslušníků hnutí Tálibán zabili vojáci na NATO v provincii Hílmand. V bojích také v okrese Nad Alí padli také tři vojáci. O operaci informoval mluvčí místní vlády Daúd Ahmad. Některá těla tálibů zůstala na bojišti.

Reklama

Výběr článků

Načítám