Hlavní obsah

Unesený britský pár se bojí, že ho piráti zavraždí

Novinky, CNN,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britští manželé, který už tři měsíce drží v zajetí somálští piráti, se bojí, že je věznitelé zabijí, pokud nedostanou do tří čtyř dnů výkupné. Televizní stanici ITN to po telefonu řekl 59letý Paul Chandler, kterého únosci oddělili od jeho ženy Rachel. Stěžoval si také na brutální zacházení - únosci je bijí pažbami pušek.

Článek

V dalším telefonátu 55letá Rachel Chandlerová řekla, že si myslí, že “smrt by byla snadný způsob odchodu“. Také řekla, že než umře, chtěla by vidět ještě jednou svého muže, od něhož byla násilně oddělena před dvěma týdny.

„Prosím, prosím, najděte způsob, jak nám promoci, protože je tu naprosto zoufalá situace. Mám vyražené zuby, protože mě něčím praštili do hlavy, asi pažbou pušky,“ řekla Rachel.

Paul Chandler popsal, jak je rozdělili: „Snažili jsme se zůstat spolu a oni nás strhli na zem a bičovali nás a bili Rachel pažbou a mě odtáhli na jiné místo. Směl jsem jí zavolat před dvanácti dny. Řekla mi, že ji celou dobu mučili. Ztrácejí trpělivost. Zacházejí s námi jako se zvířaty.“

Manžele Chandlerovy piráti zajali 23. října, když se plavili na své jachtě Lynn Rival ze Seychellských ostrovů do Tanzanie. ¨

Piráti požadují za propuštění páru sedm miliónů dolarů (přes 120 miliónů korun), což je téměř dvojnásobek sumy, kterou si dosud somálští piráti v podobných případech za propuštění rukojmích vymohli. Britská vláda ale několikrát jasně prohlásila, že výkupné nezaplatí. Británie dodržuje zásadu, že pirátům neustupuje.

Mluvčí britského ministerstva zahraničí řekl, že příslušné orgány situaci velmi pozorně monitorují a dělají vše, co je v jejích silách, aby byli manželé Chandlerovi co nejdříve propuštěni na svobodu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám