Hlavní obsah

Žralok zabil muže u Kapského města, pláže jsou uzavřené

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kapské město

Žralok v úterý u Kapského města jen několik metrů od břehu připravil o život sedmatřicetiletého muže. Informoval o tom ve středu server news24.com s tím, že pláže byly okamžitě uzavřeny.

Článek

Žralok zaútočil na turistu ze Zimbabwe na pláži Fish Hoek. Muž prý byl ve vodě po prsa a upravoval si potápěčské brýle, když ho žralok stáhl pod hladinu, uvedl místní web. Svědci citovaní agenturou DPA uvedli, že to bylo "ohromné zvíře".

Před útokem záchranáři vyvěsili vlajku signalizující nebezpečí v moři, ale nikoli vlajku signalizující přítomnost žraloků, protože do té doby žraloci nebyli spatřeni.

Pláže podél zátoky False Bay pak byly uzavřeny. "Pláže jsou uzavřeny a žraloky stále vyhlížíme," řekl serveru koordinátor záchranářů Ian Klopper. "Za posledních 20 minut tu byla tři hlášení," dodal. Pláže proto zůstaly uzavřené i ve středu, kdy by se ale mohly otevřít. Podle odbornice na žraloky Alison Kockové je útok v tak malé hloubce velmi vzácný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám