Hlavní obsah

Francouz zřejmě podřezal své tři dcery a pak se zabil

Paříž

Ve shořelém domě na štrasburském předměstí Haguenau objevili v sobotu ráno hasiči těla tří podřezaných dívenek a velmi ohořelé tělo muže, patrně jejich otce. Požár byl zjevně založen úmyslně. S odvoláním na soudní zdroje to oznámila agentura AFP. Starosta obce řekl, že tragédie souvisí s rozchodem rodičů dětí.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Dětem bylo pět, jedenáct a třináct let. Všechny měly na krku stopu po řezu. Soudní policie "nevylučuje žádnou hypotézu, ale jsou dobré důvody si myslit, že to byl otec", řekl prokurátor. Vzhledem k rozsahu spálení mužova těla bude ale nutno provést testy DNA.

Starosta Claude Sturni řekl, že jde o "tragedii rozchodu" v této původem marocké rodině. Muž byl loni odsouzen k 15 měsícům vězení, z toho ke třem nepodmíněně, kvůli násilí na ženě. Z vězení vyšel začátkem listopadu. Žena s dcerami mezitím odešla z domu, ale zůstala v obci. Otec pak získal právo dcery vídat.

Na Nový rok, kdy měl otec narozeniny, byly dívky u prarodičů z jeho strany. Dnes ráno byli hasiči voláni k neobydlenému domu, který je vzdálen asi 500 metrů od bydliště prarodičů a ze kterého stoupal dým, a objevili v něm čtyři mrtvoly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám