Hlavní obsah

Tálibové sťali šest Afghánců za kolaboraci s vládou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kábul
Aktualizováno

Afghánští radikálové ve čtvrtek sťali v provincii Uruzgán šest civilistů, které obvinili ze spolupráce s vládními úřady. Sedmý utrpěl vážná zranění na krku, oznámila agentura AP s odvoláním na provinčního policejního šéfa.

Foto: Reuters

Bojovníci Tálibánu

Článek

Později během dne afghánští ozbrojenci unesli dva novináře z Francie, tlumočníka a řidiče. Únosy v zemi provádí nejčastěji také Tálibán a jejich počet roste. 

Tálibán je v současnosti podle pozorovatelů nejsilnější od zahájení invaze do Afghánistánu v roce 2001. Operuje na 90 procentech území země včetně donedávna bezpečného severu.  Letošní rok byl nejkrvavějším za osm let trvající války a útoky pokračují i v posledních dnech roku 2009.

Ve středu při sebevražedném útoku ve východním Afghánistánu přišlo o život osm Američanů, mezi nimiž možná byli i zaměstnanci výzvědné služby CIA. [celá zpráva]

Ve stejný den zahynuli v jižním Afghánistánu čtyři kanadští vojáci a novinářka při výbuchu nálože nastražené na silnici, který zasáhl jejich vozidlo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám