Hlavní obsah

Nejrychlejší vlak světa zastavil čínský kuřák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking
Aktualizováno

Jediný nezodpovědný kuřák s jedinou zapálenou cigaretou zastavil nejrychlejší vlak na světě, který teprve před čtyřmi dny uvedla do provozu Čína.

Foto: Reuters

Vlak během cesty dosahuje rychlosti až 350 kilometrů v hodině.

Článek

Zapálená cigareta v přísně nekuřáckém vlaku spustila alarm, který soupravu zastavil na dvě a půl hodiny - tedy skoro stejně dlouhou dobu, jakou mu trvá přejet 1100 kilometrů dlouhou trasu mezi provinčními metropolemi Wu-chan a Kanton.

Posádce superrychlého vlaku se navíc nepovedlo chytit neposlušného kuřáka, jenž utekl, než se alarm naplno rozezvučel. "Kouření je v expresu Wu-chan - Kanton přísně zakázané, a to dokonce i na toaletách," prohlásil mluvčí společnosti Guangzhou Railway Group. "Může spustit alarm a poškodit zařízení," dodal.

Vlak na trati jezdí průměrnou rychlostí 350 kilometrů v hodině a podle čínských médií se jedná o nejrychlejší železnici na světě. Trasu, která dosud trvala deset hodin, urazí expres za tři hodiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám