Hlavní obsah

„Želví žena“ s 25kilogramovým nádorem jde na operaci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Číňanka z Vnitřního Mongolska trpí závažným onemocněním, při němž se jí na zádech vytvořil obří nádor. V současnosti nádor váží už 25 kilogramů a odstraněn může být pouze operativně. Nákladný zákrok si žena, jíž se kvůli postižení začalo říkat "želví", nemůže dovolit, lékaři ji proto budou operovat zdarma.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Tumor se zpočátku jevil jako žluté mateřské znaménko, postupně však nabyl obřích rozměrů. Sedmačtyřicetiletá Sun Feng-čchin má nyní problémy chodit vzpřímeně.

„V té době mi bylo 20 let, nádor vyrostl do velikosti pytlíku rýže, ale nyní je tak velký, že při chůzi musím být v předklonu,“ popisuje své trápení žena.

Lékaři z nemocnice Si-ťing ji zbavili povinnosti za operaci zaplatit a zákrok provedou zdarma. „Největším rizikem je vykrvácení,“ uvedl pro list Si-an Evening Post plastický chirurg Kuo Šu-čung. „Budeme muset použít 10 tisíc kubíků krve, to znamená skoro třikrát více, než obsahuje její tělo.

Přesné datum operace zatím nebylo stanoveno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám