Hlavní obsah

Atentátník z Bombaje odvolal své přiznání

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Jediný přeživší útočník z centra Bombaje z loňského listopadu Muhammad Adžmál Amir Kasab odvolal své přiznání, že se podílel na masakru více než 170 lidí. Tvrdí, že si policie jeho přiznání vynutila násilím.

Článek

Pákistánec podle serveru BBC uvedl, že vůbec není mužem, kterého kamera zachytila se samopalem v ruce na bombajském hlavním nádraží. Přiznání si prý vynutili policisté, kteří ho bili.

Kasab u zvláštního indického soudu čelí 86 bodům obžaloby, mimo jiné také z vedení války proti Indii.

Jeho tvrzení je stoprocentním obratem. Ještě v červenci odmítal nařčení žaloby, že svou vinu přiznal, aby si zajistil omilostnění. Dodal, že jestli tomu někdo věří, ať ho klidně pověsí.  „Jelikož jsem spáchal zločin na tomto světě, měl bych na tomto světě být potrestán. Nechci, aby mne trestal Alláh,“ doplnil.

Při několikadenním obléhání centra Bombaje desetičlennou skupinou teroristů zemřelo loni v listopadu 174 lidí. Kasab jako jediný z útočníků přežil. Podle Indie útok podnikla militantní islámská pákistánská organizace Laškare tajjaba napojená na pákistánské tajné služby. Islámábád popírá, že by za atentáty stál, i když potvrdil, že Kasab je jeho občanem.

Z čeho je mimo jiné Kasab obviněn:

  • Mnohonásobná vražda
  • Vedení války proti Indii
  • Střelba na hlavním bombajském nádraží a před nemocnicí
  • Krádež vozu značky Škoda

Soud by měl závěrečný verdikt vynést počátkem roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám