Hlavní obsah

Muž s HIV píchl jehlou svou ženu, aby jej neopustila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Auckland

Pětatřicetiletý Novozélanďan nakažený virem HIV použil krejčovskou jehlu s vlastní krví a ve spánku jí bodl svou manželku. Protože sám je nemocen, žena se vyhýbala sexu s ním a vztah udržovala jen kvůli dětem, muž se tak pokusil tento stav zvrátit. Nyní mu podle listu Sunday Star-Times hrozí 14 let ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Případ se dostal až k soudu, protože zděšená třiatřicetileá žena svého manžela udala na policii. Ten zjistil, že je HIV pozitivní, krátce poté, co se s rodinou v roce 2004 na Nový Zéland přistěhovali. Manželka mu nato oznámila, že s ním kvůli dětem zůstane, se sexem ať však už nepočítá.

Podle protokolu v roce 2008 nalezla na svém levém stehně ranku po vpichu a o dva dny později se probudila píchavou bolestí. „Vzbudila jsem se s trhnutím. Otočila jsem se na manžela a ten byl úplně vzhůru,“ uvedla žena na policii. Svého muže se zeptala, jestli jí něčím píchl, ale on odmítl. Později však nalezla na peřině, kterou se muž před ní snažil ukrýt, kapky krve.

O několik měsíců později podstoupila lékařské vyšetření a zjistila, že je nakažena virem HIV. Když se otázala manžela, ten všechno přiznal. „Jenom se omluvil. Řekl: ‚Píchl jsem tě jehlou, protože jsem chtěl, abys byla stejná jako já, abys tak se mnou mohla žít a neopustit mě‘,“ popsala žena.

Její manžel byl obviněn za nakažení druhého člověka a hrozí mu 14 let za mřížemi. Verdikt by měl být vynesen příští rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám