Hlavní obsah

Na cestě z Komor na francouzské území se ztratilo 30 imigrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Asi třicet lidí z Komorských ostrovů snažících se ilegálně dostat na francouzský ostrov Mayotte je pohřešováno poté, co v pondělí jejich loď ztroskotala. Dalších jedenáct pasažérů se podařilo zachránit. Oznámily to ve čtvrtek francouzské úřady na Mayotte, ležícím v Indickém oceánu mezi africkým pobřežím a Madagaskarem.

Článek

Loď vyplula z komorského ostrova Nzwani, dříve nazývaného Anjouan. Podle výpovědi přeživších ale nevydržela nápor vln a rozlomila se. Jedenácti lidem se podařilo chytit se jednoho kusu lodi. Byli zachráněni ve středu, když je jižně od Mayotte zpozoroval jeden rybář a zalarmoval policii.

Mezi zachráněnými jsou i jedna těhotná žena a převáděč, který cestu organizoval.

Agentura AFP napsala, že podobné tragedie jsou u Mayotte časté, protože zbídačení obyvatelé Komorských ostrovů se pravidelně snaží dostat se ilegálně na nedaleký Mayotte v naději, že tam najdou práci a lepší péči.

Loni bylo z Mayotte zpět na Komorské ostrovy vráceno 16 000 ilegálních přistěhovalců. Z 200 tisíc obyvatel ostrova ale i tak tvoří podle AFP nezákonní imigranti 40 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám