Hlavní obsah

V Afghánistánu vyšetřují dva ministry kvůli korupci

Kábul

Dva afghánští vládní ministři jsou vyšetřováni pro podezření ze zpronevěry. V pondělí to sdělil zástupce afghánského generálního prokurátora Fazíl Ahmad Fakirjár, kterého citovala agentura Reuters.

Článek

Fakirjár odmítl uvést jména vyšetřovaných ministrů, dodal nicméně, že předmětem šetření jsou i další afghánští vysocí političtí představitelé. "Pokud budou ministři odmítat podrobit se výslechu, máme jiné legální prostředky, jak postupovat," konstatoval Fakirjár.

Západ vyvíjí intenzivní tlak na afghánského prezidenta Hamída Karzáího, aby vymýtil ve své vládě i v celé zemi rozsáhlou korupci.Nespokojenost mezinárodního společenství s Karzáím vzrostla po srpnových prezidentských volbách poznamenaných četnými podvody. OSN hrozí, že Afghánistán přijde o miliardy dolarů mezinárodní pomoci, pokud nebude v zemi problém korupce vyřešen.

Minulý týden afghánská vláda sdělila, že zřizuje zvláštní policejní jednotku zaměřenou pro boj proti korupci a také speciální tribunál, který bude soudit ministry za korupci.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám