Hlavní obsah

Sněhové přívaly zabíjely v Číně

Peking

Nejméně osm obětí si vyžádaly přívaly sněhu na severu Číny. Jsou největší za posledních 50 let. Postižena je i čínská metropole Peking. Sněhová kalamita působí již třetí den vážné dopravní problémy, a to i na pekingském letišti.

Foto: Jason Lee, Reuters

Zasněžená čínská zeď

Článek

V provincii Šan-si zůstali pod zřícenou střechou drůbežárny v jednom městě tři lidé, v jiném městě našly smrt pod zhroucenou tržnicí dvě osoby.

V provincii Šan-si zůstali pod zřícenou střechou drůbežárny v jednom městě tři lidé, v jiném městě našly smrt pod zhroucenou tržnicí dvě osoby.

V provincii Che-pej nevydržela zátěž sněhu střecha školy. V jejích troskách zahynuly tři děti. Na 30 000 automobilistů muselo kvůli sněhovým závějím nechat své vozy stát. V metropoli provincie Š'-ťia-čuang, kde spadlo nejvíce sněhu za 54 let, byly na tři dny zavřeny školy.

Foto: Reuters

Pod tíhou mokrého sněhu se zhroutila střecha pumpy.

Letiště v Pekingu kvůli novým přívalům sněhu zrušilo ve středu přes 60 letů. Další stovka byla zpožděna. Již v úterý bylo na jednom z největších letišť na světě ze stejných důvodů zrušeno nebo zpožděno více než 200 letů.

Foto: Reuters

Číňané v Li-ši se pokoušejí dostat do práce na kole.

FOTO: Reuters

FOTO: Reuters

Nebývale silné sněžení zasáhlo ve středu a ve čtvrtek i provincie Šan-si a Liao-ning a vynutilo si zavření dálnic. V provincii Šan-si  na silnicích uvízlo 10 000 aut a ve středu bylo nutné dvakrát uzavřít letiště.

Foto: Kevin Zhao, Reuters

Zasněžené náměstí nebeského míru

Sever Číny postihly sněhové bouře již na počátku listopadu, ale ty vyprovokovali čínští meteorologové, aby se omezily dopady dlouhotrvajícího sucha. Sněhová kalamita, kterou tehdy způsobili, umocnila nečekaná studená fronta. Vyvolala rozhořčení obyvatel Pekingu, kterým nadměrné sněhové srážky zkomplikovaly život. Obyvatelé mrzli a nemohli se dostat do práce, doprava zkolabovala

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám