Hlavní obsah

Islamisté v Pákistánu znovu odpalovali bomby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád/Péšávar
Aktualizováno

Při třech pátečních útocích v Pákistánu zemřelo nejméně 23 lidí. Nejprve se sebevrah odpálil u vojenského komplexu asi 50 kilometrů od Islámábádu a později explodovaly další dvě nálože na severozápadě země. Terčem útoku se stal i mikrobus se svatebčany.

Článek

První útok se udál u kontrolního stanoviště ke komplexu pákistánského letectva ve městě Kamra a 60 kilometrů jihozápadně od Islámábádu. Podle agentury AP jde o vojenský objekt možná spojený s pákistánským jaderným programem. Při útoku zahynulo kromě sebevražedného útočníka až šest lidí. Jsou mezi dva strážní. 

Výbuch, který otřásl restaurací v centru města Péšávaru na severozápadě, si vyžádal nejméně 15 zraněných. Nálož byla nastražena ve vozidle na parkovišti před zařízením.

Foto: Adrees Latif , Reuters

Policisté u kontrolního stanoviště, kde se odpálil útočník.

Péšávar leží v blízkosti kmenových území, kde mají své bašty ozbrojenci extremistického hnutí Taliban a teroristické sítě al-Kajda. Město se stalo terčem teroristických útoků v posledních čtyřech měsících již šestkrát.

Výbuchy jsou pravděpodobně dalšími ze série útoků islamistických povstalců, které Pákistán poslední dobou zažívá téměř denně. Ve čtvrtek zabili střelci na motocyklu v Islámábádu pákistánského brigádního generála a jeho řidiče. Většinu těchto útoků má na svědomí islamistické hnutí Tálibán.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám